Eden Collection

Monstera minima - Eden Jungles

Eden Jungles
Waar verkrijgbaar
icon-water 1x wk Water
icon-sun indirect Licht
icon-temperature 15-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 12 cm,15 cm
Pot icon
Ideaal voor jungle, retro Stijl
Watering can icon

Ons advies

De plant heeft een speciale groeiwijze, namelijk zijwaarts in plaats van de meeste planten die in de hoogte groeien. Van nature is het een sterk rankende plant. Het unieke van deze plant is dat hij al van jongs af aan gaten in de bladeren laat zien. Dit is in tegenstelling van de populaire Monstera deliciosa. De Monstera minima is ook een snelle groeier. Perfect voor plantenliefhebbers die hun plant graag zien groeien.

Het verzorgen van deze plant is ook niet moeilijk en daarom geschikt voor iedereen.Zet de plant op een lichte standplaats, want hij houdt van veel indirect licht. De plant houdt van vochtige potgrond, maar bij teveel water krijgt hij snel gele bladeren. Dus pas op voor overwateren. Deze juiste omstandigheden zullen ervoor zorgen dat je snel bladeren zal zien groeien. Ook op standplaatsen met minder licht zal deze plant het goed doen, de plant zal alleen iets minder hard groeien.

IMG_2054

Familie

De botanische naam van deze plant is de Rhapidophora tetrasperma, maar hij wordt doorgaans mini monstera of Monstera minima genoemd. Eigenlijk is de plant dus geen Monstera, maar wel behoren ze net als de Rhapidophora tot de familie Aracaea.

De Monstera minima is een bijzondere tropische plant die oorspronkelijk uit de omgeving van  Thailand en Maleisië komt.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Monstera adansonii - Eden Jungles Eden Jungles
Philodendron bipinnatifidum Eden Jungles
Anthurium clarinervium Eden Jungles
Monstera minima - Eden Jungles Eden Jungles