Eden Collection

Peperomia argyreia – Watermelon

Peperomia
Waar verkrijgbaar
icon-water 1x wk Water
icon-sun direct Licht
icon-temperature 12-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 12 cm,15 cm
Pot icon
Ideaal voor industrial Stijl
Watering can icon

Ons advies

De Peperomia argyreia is een plant dat zijn aandacht verdiend door het opvallende ovalen blad met een zilvergroen kleurenpatroon. De perfecte blaadjes zien er net uit als miniwatermeloentjes, vooral met de rode stelen erbij. Het is dan ook geen wonder dat deze plant ook wel ‘Watermeloen’ wordt genoemd. De Peperomia heeft een vrij bescheiden en compact formaat. Een leuk weetje is dat je de plant ook gemakkelijk kan stekken, leuk om een stekje te delen met vrienden of familie.

Peperomia argyreia komt van oorsprong uit Peru.

 

Peperomia argyreia

Familie

De Peperomia familie is een zeer grote plantenfamilie van ongeveer 500 sierbladplanten en is verwant aan de peperplant. De meeste Peperomia variaties komen van origine uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika, waar ze groeien onder warme en schaduwrijke omstandigheden. Peperomia’s zijn gemakkelijk in de verzorging en geschikt voor de meeste plekken in de huiskamer. De meeste planten geven een bloem met een opvallende kleur of kelkje.

Voor de Eden Collection zijn de beste soorten geselecteerd en nog steeds worden er meerdere nieuwe soorten per jaar ontdekt en toegevoegd aan de collectie.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Peperomia Red Canyon ® Peperomia
Peperomia Burning Bush ® - Flamboyant Florence Peperomia
Peperomia Burbella ® - Bolla Bologna Peperomia
Peperomia Santorini ® - Punto Grigio Peperomia
Peperomia Milano ® - bambino Peperomia