Eden Collection

Peperomia Burbella ® - Bolla Bologna

Peperomia
Waar verkrijgbaar
icon-water 1x wk Water
icon-sun indirect Licht
icon-temperature 15-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 15 cm
Pot icon
Ideaal voor industrial Stijl
Watering can icon

Ons advies

Peperomia Burbella ® is botanisch gezien een Peperomia caperata hybride. Het is een unieke plant die door veredeling/kruizen is ontstaan. Wat de plant zo bijzonder maakt is het ronde, grijze blad met een donkere nerf. De plant heeft wel duidelijk de ribbels van een caperata. De Burbella houdt van een lichte plek, maar absoluut niet van volle zon. Deze plant houdt het meest van stabiele omstandigheden, dus de temperatuur en de vochtigheid in de pot zo stabiel mogelijk. Het is beter om de plant van onder water te geven of op de aarde. De plant wil graag voeding tijdens de zomer en een stabiele watergift. De Peperomia Burbella wordt kwekersrechtelijk beschermd met PBR code EC-PEPE-1904.

Peperomia burbella 15 cm-2

Familie

De Peperomia familie is een zeer grote plantenfamilie van ongeveer 500 sierbladplanten en is verwant aan de peperplant. De meeste Peperomia variaties komen van origine uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika, waar ze groeien onder warme en schaduwrijke omstandigheden. Peperomia’s zijn gemakkelijk in de verzorging en geschikt voor de meeste plekken in de huiskamer. De meeste planten geven een bloem met een opvallende kleur of kelkje.

Voor de Eden Collection zijn de beste soorten geselecteerd en nog steeds worden er meerdere nieuwe soorten per jaar ontdekt en toegevoegd aan de collectie.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Peperomia Red Canyon ® Peperomia
Peperomia Burning Bush ® - Flamboyant Florence Peperomia
Peperomia Burbella ® - Bolla Bologna Peperomia
Peperomia Santorini ® - Punto Grigio Peperomia
Peperomia Milano ® - bambino Peperomia