Eden Collection

Peperomia Obtipan ® - Bohemian Bravour

Peperomia
Waar verkrijgbaar
icon-water 1x wk Water
icon-sun direct Licht
icon-temperature 12-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 10,5 cm
Pot icon
Ideaal voor jungle Stijl
Watering can icon

Ons advies

De Peperomia Obtipan ® heeft een opvallende donkerrode kleur aan de rand van het blad. Ook heeft deze plant kleinere bladeren dan de Peperomia obtusifolia groen, wat ze van elkaar onderscheidt. Qua kleur past deze plant in vrijwel elk interieur. Deze kamerplant houdt niet van veel water, geef hem alleen water als de grond droog aanvoelt. De plant aardt op elke plek in de woonkamer. Peperomia Obtipan is de naam waar deze plant kwekersrechtelijk mee wordt beschermd.

Van oorsprong komt deze leuke plant uit Mexico.

Peperomia obtipan

Familie

De Peperomia familie is een zeer grote plantenfamilie van ongeveer 500 sierbladplanten en is verwant aan de peperplant. De meeste Peperomia variaties komen van origine uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika, waar ze groeien onder warme en schaduwrijke omstandigheden. Peperomia’s zijn gemakkelijk in de verzorging en geschikt voor de meeste plekken in de huiskamer. De meeste planten geven een bloem met een opvallende kleur of kelkje.

Voor de Eden Collection zijn de beste soorten geselecteerd en nog steeds worden er meerdere nieuwe soorten per jaar ontdekt en toegevoegd aan de collectie.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Peperomia Red Canyon ® Peperomia
Peperomia Burning Bush ® - Flamboyant Florence Peperomia
Peperomia Burbella ® - Bolla Bologna Peperomia
Peperomia Santorini ® - Punto Grigio Peperomia
Peperomia Milano ® - bambino Peperomia