Eden Collection

Peperomia Red Canyon ®

Peperomia
Waar verkrijgbaar
icon-water 1x wk Water
icon-sun indirect Licht
icon-temperature 15-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 12 cm,15 cm
Pot icon
Ideaal voor industrial Stijl
Watering can icon

Ons advies

De Peperomia Red Canyon ® is een nieuwe aanwinst voor de Eden Collection en wordt kwekersrechtelijk beschermd met de PBR-code EC-PEPE-1806. De mooie rode stengel en het lichtgroene, glanzende blad met diepliggende nerven zijn kenmerkend voor deze plant. Het contrast tussen de donkerrode stengel en het frisgroene blad is heel bijzonder.

Deze plant heeft weinig water nodig; geef hem één keer per week een klein beetje water en in de zomer één keer per maand voeding. Krijgt de plant gele bladeren? Dan krijgt hij te weinig voeding of staat hij te licht. Plaats hem daarom op een plek met indirect zonlicht.

Peperomia Red Canyon detail

Familie

De Peperomia familie is een zeer grote plantenfamilie van ongeveer 500 sierbladplanten en is verwant aan de peperplant. De meeste Peperomia variaties komen van origine uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika, waar ze groeien onder warme en schaduwrijke omstandigheden. Peperomia’s zijn gemakkelijk in de verzorging en geschikt voor de meeste plekken in de huiskamer. De meeste planten geven een bloem met een opvallende kleur of kelkje.

Voor de Eden Collection zijn de beste soorten geselecteerd en nog steeds worden er meerdere nieuwe soorten per jaar ontdekt en toegevoegd aan de collectie.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Peperomia Red Canyon ® Peperomia
Peperomia Burning Bush ® - Flamboyant Florence Peperomia
Peperomia Burbella ® - Bolla Bologna Peperomia
Peperomia Santorini ® - Punto Grigio Peperomia
Peperomia Milano ® - bambino Peperomia