Eden Collection

Peperomia Santorini ® - Punto Grigio

Peperomia
Waar verkrijgbaar
icon-water 1x wk Water
icon-sun 50/50 direct Licht
icon-temperature 15-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 12 cm,15 cm
Pot icon
Ideaal voor industrial Stijl
Watering can icon

Ons advies

De Peperomia Santorini ® is een sterke plant met rechtopstaand blad waardoor je de rode onderkant van zijn bladeren goed kan zien. De bovenkant van het blad heeft een grijze kleur dat samen met de rode onderkant een mooi contrast vormt. De Peperomia Santorini is een veredelings product. De plant stamt vooral af van de Peperomia caperata bloedlijn. Zijn voorouders zijn dus grijze caperatas maar ook Rosso types. Deze Peperomia soort wordt kwekersrechtelijk beschermd met PBR code EC-PEPE-2007.

Naast zijn unieke karaktereigenschappen is deze plant ook makkelijk te onderhouden. De Peperomia Santorini is snel tevreden en vraagt alleen om een licht plekje en af en toe wat water. Deze plant is een mooie aanvulling in het huishouden.

Peperomia Santorini 15 cm-2

Familie

De Peperomia familie is een zeer grote plantenfamilie van ongeveer 500 sierbladplanten en is verwant aan de peperplant. De meeste Peperomia variaties komen van origine uit het Amazonegebied van Zuid-Amerika, waar ze groeien onder warme en schaduwrijke omstandigheden. Peperomia’s zijn gemakkelijk in de verzorging en geschikt voor de meeste plekken in de huiskamer. De meeste planten geven een bloem met een opvallende kleur of kelkje.

Voor de Eden Collection zijn de beste soorten geselecteerd en nog steeds worden er meerdere nieuwe soorten per jaar ontdekt en toegevoegd aan de collectie.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Peperomia Red Canyon ® Peperomia
Peperomia Burning Bush ® - Flamboyant Florence Peperomia
Peperomia Burbella ® - Bolla Bologna Peperomia
Peperomia Santorini ® - Punto Grigio Peperomia
Peperomia Milano ® - bambino Peperomia