Eden Collection

Tradescantia Nanouk ® - Fantasy Venice

Tradescantia
Waar verkrijgbaar
icon-water 1x wk Water
icon-sun direct / indirect Licht
icon-temperature 15-25 Temperatuur
icon-nutriments 1x pm Voeding
Potmaat 12 cm
Pot icon
Ideaal voor jungle, retro Stijl
Watering can icon

Ons advies

Tradescantia Nanouk is een karakteristieke plant met een dikke stengel en grove grote bladeren voor een Tradescantia. De bladeren zijn lancetvormig met groene en (licht)roze strepen. Het blad is aan de bovenzijde glad, in tegenstelling tot de roze onderzijde die harig aanvoelt. Deze Tradescantia kan roze en witte bloemen laten zien.

De Tradescantia Nanouk kan zowel in direct als in indirect zonlicht staan. Geef de plant regelmatig water, tussen de beurten mag de pot best even droger aanvoelen. Hij houdt niet van constante natte voeten. De plant wordt met kwekersrecht beschermd onder de naam Tradescantia albiflora ‘Nanouk’.

Van oorsprong komt deze plant uit Zuid-Amerika.

Tradescantia Nanouk close-up

Familie

Tradescantia is een geslacht van ongeveer 70 soorten uit de familie Commelinaceae. De planten komen voornamelijk voor in het uitgestrekte gebied van Zuid-Canada tot Noord-Argentinië. En dan voornamelijk in beboste gebieden en in velden. Ze komen zowel alleen als in groepen voor. De bladeren zijn langwerpig, smal en grasachtig tot lancetvormig.

De Eden Collection bevat de Tradescantia zebrina en de Tradescantie Nanouk. Beide soorten onderscheidend door hun bijzondere kleur.

Van dezelfde familie

Swipe om te navigeren
Tradescantia zebrina Compacta ® Tradescantia
Tradescantia Nanouk ® - Fantasy Venice Tradescantia
Tradescantia zebrina - Silver Sicilian Tradescantia